кадър БНТНикой не готви уволнения на шефовете на Пирогов, Александровска или

...
кадър БНТНикой не готви уволнения на шефовете на Пирогов, Александровска или
Коментари Харесай

Д-р Златанов: Никой не готви уволнения в Пирогов, Александровска или ВМА

кадър Българска национална телевизия

Никой не готви уволнения на шефовете на  " Пирогов ", " Александровска " или ВМА. Назначена е инспекция в " Александровск " а. Според мен от нейния резултат ще има и следващи дейности. Какъв ще бъде той – не знам. Това сподели пред Нова тв заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

Припомняме, че скандал за непозволено изхарчени 70 милиона лв. и то без разрешението на борда на шефовете на Александровска, се разгоря последната седмица, съобщи.

“Това е една неистина, хвърлена в общественото пространство и уронва престижа на Александровска болница ”, отговори незабавно изпълнителният шеф на “Александровска ” проф. Борис Богов в ефира на bTV. Той обясни, че въпросните 70 млн. лева са в действителност активи на болничното заведение.

Златанов беше безапелационен, че няма да има върнати искащи да се имунизират.

„ Никой не се връща. Практиката от през вчерашния ден сподели, че без значение, че има някакво комплициране, броят на имунизираните не е намалял, а в противен случай – дори се е нараснал ”, сподели той. И добави: „ Ако някъде има върнати хора – информирайте ни. Готови сме да бъдем съответни на момента единствено и единствено да няма върнати хора ”.

„ Целта на всички способи на записване за имунизация е хората да схванат, че ваксинирането е извънредно значимо, с цел да бъдем готови за справяне с пандемията. Приоритет даваме на най-уязвимите хора – тези, при които има най-висока смъртност и които прекарват най-тежко. Опитваме се оптималната част от хората над 60 години да бъде ваксинирана ”, разяснява Александър Златанов.

„ Търсейки имунитет на популацията от към 60 %, като една част от тях ще го получат преболедувайки вируса, други – от това, че са ваксинирани, считаме че ще има справяне с пандемията и ще се получи една безвредна среда. Иска ни се хората над 60 години да не доближат до този имунитет посредством преболедуване, а посредством имунизация, тъй като има огромен риск за тях ”, уточни Златанов.

От думите му стана ясно още, че работещите в пунктовете за имунизация, както и личите лекари, когато се прави имунизацията при тях, имат задължението да дават приоритет за имунизация на хората над 60 години.

Целта на здравното министерство през идващите два месеца ще бъде да има по 50 хиляди сложени дози ваксини дневно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР